Pagina’s

minibieb konijnenhok

Little Free Library: De minibieb in een konijnenhok van Monique

Zijn jullie de little free libraries al zat? Ik nog lang niet hoor! Vandaag dus weer een plog mét interview, geniet er van 😉

 

minibieb konijnenhok

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik vond de Little Free Libraries via Google en niet lang erna ook de Nederlandse versie; De Minibieb.

Hoe is jouw little free library ontstaan? Ik heb heel veel boeken en wilde ze in eerste instantie verkopen, maar ik vond dat erg moeilijk want ik ben erg gehecht aan mijn boeken. Verkopen lukte niet, de kringloop heeft al veel boeken, weg gooien kan ik al helemaal niet, dus ik zette ze in een weggeefhoek. Ondertussen ben ik verder gaan zoeken naar andere mogelijkheden en toen kwam ik de little free library / minibieb tegen. In de eerste instantie deed ik er nog niks mee. Totdat een kennisje tegen me zei je kan de boeken ook aan een Little Free Library geven. Toen dacht ik, maar ik kan er ook zelf een beginnen. Het voelt goed en is een mooi alternatief, mijn boeken delen zodat anderen er ook van kunnen genieten.

 

minibieb konijnenhok

 

Vanaf wanneer heb je er één? Ik heb de minibieb sinds 10 maart.

Wat voor boeken staan er in? Ik heb er diverse boeken in gezet zoals thrillers, literaire thrillers, romans, informatieve boeken zoals reisboeken, tuinboeken, kookboeken. En mijn aparte afdeling ´Kinderbieb Nijntje´ met natuurlijk kinderboeken. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met lezen en dat begint vaak door voorgelezen te worden.

 

minibieb konijnenhok

 

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt? Er zijn inmiddels al boeken uitgehaald en bijgezet en daar word ik blij van, de wetenschap dat het werkt, dat mensen een boek zagen die ze graag wilde lezen

Welke mensen maken gebruik van jullie little free library? Een buurman en de postbezorgster waren de eerste die er een boek uit haalden. Zo leuk! Er is toch een drempel, want een boek uit de tuin halen van iemand is toch een beetje raar. Ik ben nu bezig om die drempel zo laag mogelijk te maken. Door mijn bieb dicht bij de stoep te zetten, op te laten vallen en een facebookpagina te beginnen. Door binnenkort te flyeren hoop ik dat er meer mensen komen.

 

minibieb konijnenhok

 

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen? Tot nu toe heb ik geen ingebracht boek gelezen , dat komt ook omdat ik nu de Reiziger van Diana Gabaldon aan het lezen ben. Daarnaast lees ik Het strand van Alex Garland ter afwisseling.

 

minibieb konijnenhok

 

Wat zijn de reacties op jullie little free library? Ik krijg hele positieve reacties op mijn minibieb, in mijn logboekje, op straat en op mijn pagina.

Waar kunnen we jouw little free library vinden? Monique’s Little Free Library staat in de D. Hudigstraat 50, Bouwmeesterbuurt Almere Buiten.

 

minibieb konijnenhok

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren