Pagina’s

boekenkast Trui

Kekke Kast: Wat leest Trui?

Kekke Kast blijkt mateloos populair te zijn op Ogma. Veel mensen laten graag hun kast zien en delen hun leestips (snap ik, over een goed boek MOET je gewoon vertellen) en het is één van de meest gelezen artikelen op de site. Vandaag is Trui aan de beurt om haar liefde voor boeken met iedereen te delen. Geniet er van!

 

boekenkast Trui

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Ik probeer mijn boeken zoveel mogelijk per genre en per auteur te zetten. Van sommige auteurs heb ik alle boeken, het is een ontzettend fijn gevoel om ze dan in mijn boekenkast te zien staan. Rijkdom voor de geest. Er staan best uiteenlopende genres in mijn boekenkast(en). Van thriller tot historische roman tot nog echte oude stewardessenomnibussen van mijn moeder (ik las ze op mijn 16 jaar en hou ze meer bij uit nostalgie, iets te zoetsappig nu). Ik lees alles graag, het mag alleen niet te zwaar zijn, ik moet me echt kunnen ‘verliezen’ in een boek. Wanneer de zinsbouw te ingewikkeld is, lukt me dat niet altijd. Er staan best veel romantische boeken in mijn boekenkast terwijl ik ondertussen meer thrillers lees. Daar heb ik er zelf niet zo veel van, maar hier is de bibliotheek mijn partner in crime. In mijn boekenkast staan ook kleinigheden met veel emotionele waarde, de perfecte plaats tussen mijn geliefde boeken.

Wat kocht je als laatste? Het laatste boek dat ik kocht was ‘De vertrouweling’ van Kate Morton. Zij is zo’n auteur die ik volg, ze kan prachtig schrijven met plots die je toch steeds verrassen. 

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Er staan best veel ongelezen boeken op mijn plank, maar dat komt omdat het me nooit lukt zonder boek de bibliotheek uit te lopen. Het voornemen is er wel, maar telkens kom ik toch met een stapeltje boeken naar buiten die ik dan eerst wil lezen. Ik doe ze later weer naar de bib met de intentie geen meer mee naar huis te nemen … tevergeefs … een vicieuze cirkel. Maar als ik een boek moet kiezen, dan is het ‘De Wilde Roos’ van Jennifer Donnelly. Dit is het derde deel van een trilogie. Deel 1 en 2 las ik al lang geleden en ik zou die graag eerst weer herlezen, alvorens aan deel 3 te beginnen. Maar door mijn bibliotheekdrang geraak ik daar dus niet aan …

En wat herlees je elke keer weer? Ik las al vele malen ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt. Een jeugdboek, maar zo fantastisch geschreven! Ik kan het iedereen aanraden om samen met Tiuri de bergen over te steken naar het Rijk van Unauwen en zijn avonturen mee te beleven. Op mijn 43ste vind ik het nog steeds een prachtig boek…

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay. Opdat we nooit de verschrikkingen van een oorlog zouden vergeten. Het is een meeslepend boek met twee verhaallijnen. Enerzijds het Joodse meisje Sarah ten tijde van de grote razzia in Parijs waarbij joodse families naar kampen werden gevoerd en anderzijds een journaliste in het heden, die Sarah en haar verhaal probeert op te sporen. De verschrikkingen van de jodenvervolging, gezien door de ogen van een kind, zijn des te aangrijpender. Een prachtig boek dat heel moeilijk weg te leggen is.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren