Pagina’s

Pet Sematary

Pet Sematary van Stephen King door The Ramones

Ik was een jaar of tien, elf toen ik op vakantie door mijn stapel boeken heen was. Dus greep ik naar de stash van mijn ouders, ik kon kiezen tussen streekromans of een Stephen King. Het kan best zijn dat ik in mijn wanhoop ook zo’n romannetje heb gelezen hoor, maar dat heeft dus geen blijvende indruk op me gemaakt. Dan had ik nu wel een Leni Saris blog gehad, sorry mam 😉 Meneer King maakte wel indruk, hij heeft mij sinds die vakantie regelmatig nachtmerries bezorgd. Maar goed, dat deden De Heksen van Roald Dahl ook, I scare easily. Toch is een goed verhaal best een nachtmerrie waard, dan heb je nog eens een excuus om nóg dichter tegen je geliefde aan te kruipen.

Pet Sematary gaat over, jawel, een dierenbegraafplaats. Maar wel een bijzondere! Een oude Indiaanse begraafplaats met mysterieuze krachten. Begraaf je dode huisdier hier en de volgende dag komt het weer aanwandelen. Alleen een beetje agressiever en demonischer. Louis Creed weet dan ook niet zo goed wat hij met de huiskat aan moet nu die terug is gekomen uit de dood. En dan, dan gebeurt het ergste wat je als ouder kan overkomen. Het tweejarige zoontje van de familie komt om het leven bij een verkeersongeluk dat Louis nét niet heeft weten te voorkomen. Drie keer raden waar Louis met het lichaam van zijn zoontje naartoe gaat…. Ja, precies de reden waarom ik dit boek niet meer heb gelezen sinds ik kinderen heb. Geweldig boek hoor, maar mijn tere moederhart kan dit soort ongein niet meer aan.

 

Pet Sematary

Dit is Ragnar de Rooie. Ragnar de Rooie is nu al in staat tot moord. Als we hem ooit op de Pet Sematary van King zouden leggen gaat de hele wereld er aan. Gegarandeerd!

 

Speciaal voor de verfilming van Pet Sematary (ook gezien, niet echt een aanrader) schreven The Ramones het gelijknamige nummer. Het werd één van hun grootste radiohits en een veel gespeelde song tijdens concerten in de jaren 90, maar werd ook genomineerd voor een Razzie Award for Worst Original Song. Tja, het is geen Stairway to Heaven, maar wel een echt Ramones nummer! Snel, simpel en kort. Punk Rock! De heren Ramone zijn inmiddels allemaal gaan hemelen, laten we hopen dat niemand ze naar een Pet Sematary brengt.

The moon is full, the air is still
All of a sudden I feel a chill
Victor is grinning, flesh rotting away
Skeletons dance, I curse this day

And the night when the wolves cry out
Listen close and you can hear me shout

I don’t want to be buried in a pet sematary
I don’t want to live my life again
I don’t want to be buried in a pet sematary
I don’t want to live my life again

 

Waar krijgen jullie nachtmerries van? Is er een boek dat je niet kon lezen omdat het té eng was?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

  • Jolanda

    14 april 2016 at 07:59

    Tja, ik ben een watje. Ik las ooit 1 boek van Stephen King: Misery. IJzersterk, maar ik vond het ook zo eng! Sindsdien durf ik mij niet meer aan boeken van hem te wagen, in de angst dat die nog enger zijn. En dat terwijl ik van thrillers smul, ook al staan ze vol moord en doodslag. Toch blijft dat een ver-van-mijn-bed-show denk ik, en Stephen King komt heel dichtbij……brrrr……

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren