Pagina’s

Boekenkast van Carolien Beaujean

Kekke Kast: De kast van een schrijfster!

Vandaag is Carolien aan de beurt om haar boekenkast te laten zien. Na al die lezerstips van de afgelopen weken is mijn to read lijstje inmiddels ellenlang trouwens. Heerlijk!

 

Boekenkast van Carolien Beaujean

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Voor iemand die veel leest, is mijn boekenkast eigenlijk maar ieniemienie. Ik bewaar alleen de beste boeken, de rest geef ik door aan mini biebs of kennissen. Ik droom ooit nog van een mega grote boekenkast, maar tot nu toe heb ik geen afstand kunnen doen van mijn mini boekenkastje. We hadden namelijk vroeger een oud klooster in de straat. In die enorme grote tuin mochten wij als kinderen altijd spelen en dat deden we ook heel veel en sleeën in de winter. Ook gaf 1 broeder schilderles waar ik wekelijks heenging. Het klooster hoorde echt bij mijn buurtje. Toen het jaren later werd afgebroken stonden deze 2 losse kastjes bij het grof vuil. Ik heb ze mee naar huis genomen en sindsdien staan ze dus in de kamer. Maar dat allemaal terzijde. Ik heb geen indeling op kleur of alfabet. Wel zet ik de thrillers bij elkaar, de romans, de waargebeurde verhalen, creatieve boeken en informatieve boeken. Ik zet regelmatig wel een beeldje of iets op 1 van de planken.

Wat kocht je als laatste? Als laatste boek kocht ik Winter in New York van Chantal van Gastel. Ik ben eigenlijk niet zo van de chicklits, maar de voorkant triggerde me en omdat ik door de hoge temperaturen niet echt een kerstgevoel had besloot ik kerstverhalen te gaan lezen. Ik ben er nu in bezig en het leest lekker weg. Niks mis mee.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Er staat niets ongelezen op de plank. Pas als ik een boek gelezen heb, belandt het in de kast.

En wat herlees je elke keer weer? Herlezen doe ik eigenlijk nooit! Met uitzondering van mijn eigen verhaal dat werd opgenomen in de spannende verhalenbundel De Verrassing. Ik kon in het begin niet geloven dat mijn verhaal gepubliceerd was en bleef het maar herlezen, haha.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini zou iedereen moeten lezen! Ik heb zo gehuild bij dat boek en kon niet meer stoppen. Mijn dochter was toen nog heel jong en had mijn aandacht bij iets nodig, maar ik herinnerde dat ik al lezende (ik was bij de laatste pagina’s) van haar wegliep om me op het verhaal te kunnen concentreren. Ik kon niet stoppen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig naar Carolien haar verhaal in ‘Verrassing!’ Carolien, vertel meer!!!

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren