Pagina's

 • Home
 • Boekige zaken
 • Fanmail! Over emoties, stalkers, blije post én een win actie van Cardcetera.
Cardcetera

Fanmail! Over emoties, stalkers, blije post én een win actie van Cardcetera.

Ook al leef ik om te lezen (met Gezin B.V. als leuke bijkomstigheid) soms is al dat gelees mateloos frustrerend. Want die schrijvers maken emoties bij me los waar ik soms helemaal niet klaar voor ben, varierend van “snotterend-wrak-op-de-bank-van-ellende” tot “verdomme-wat-maakt-die-gek-mij-nou” naar “oh-my-god-dit-is-te-briljant-om-het-niet-uit-te-schreeuwen”.

Wachten op vervolgdelen, daar kan ik ook gallisch van worden. Ik probeer dit meestal te omzeilen door pas aan een serie boeken te beginnen als alle delen zijn geschreven, maar een vergissing is menselijk, dus hoop ik nu dat George R.R. Martin een beetje opschiet. En Robin Hobb begon zo maar opeens met boeken bijschrijven toen we allemaal al dachten dat Fitz zijn happily ever after had gevonden. Dat kan aan mij knagen en ik ben niet de enige als ik de volgende anecdote van een vriend mag geloven:

Stephen King krijgt wel eens een briefje of een kaartje, soms vriendelijk, soms wat minder aardig. De legende gaat dat hij een foto ontving van een teddybeer, vastgebonden op een stoel. Op de achterkant stond geschreven: “Write the next book in The Dark Tower series, or the bear gets it!” Zou het de inspiratie zijn geweest voor zijn geweldige boek ‘Misery’? Hierin wordt schrijver Paul Sheldon door zijn “Number One Fan” Annie Wilkes gevangen gehouden. Het feit dat Paul haar geliefde karakter Misery laat sterven valt op zijn zachtst gezegd niet zo goed bij Annie. Haar frustraties kosten hem zelfs een aantal ledematen. Aangezien het aantal boeken in de meeste gevangenis bibliotheken beperkt is raad ik jullie de aanpak van Annie ten zeerste af. Laten we het bij gezellige fanmail houden.

Gezellige fanmail sturen is deze maand een eitje, want april is Boekenmaand op Cardcetera! Het is jullie misschien wel eens opgevallen dat ik graag een leuke ansichtkaart bij mijn boeken fotografeer. Die scharrel ik overal en nergens op, maar een tijdje geleden ontdekte ik de boekige kaarten in deze webshop en ik was meteen verliefd! Gelukkig vindt mevrouw Cardcetera Ogma ook leuk, dus toen ik het lief vroeg wilde zij de Ogma lezers best verrassen met een boekig maandthema: een mooie selectie kaarten mét korting. En dan mogen we ook nog eens een setje kaarten cadeau doen!

Wat moet je daar voor doen?

 • Laat ons in een reactie op dit blog weten (met een geldig e-mailadres) naar welke schrijver stuur jij een kaartje en wat schrijf je er op?
 • Volg Ogma via een van de social media kanalen óf abonneer je op de site
 • Deze actie delen vinden we ook erg leuk
 • Zondag 10 april maken we de winnaar bekend

Cardcetera

 

Ik trap af. Omdat William Shakespeare dit jaar een jubileum viert stuur ik hem een bedankje: “Master William, within this wall of flesh, there is a soul that counts thee its creditor for the marvelous words thee gaveth to us.” Hopelijk krijg ik een kaartje terug, niets zo frustrerend als onbeantwoorde post 😉

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

9 Comments

 • Monique

  3 april 2016 at 10:19

  Nou Tineke, je hebt de lat wel hoog gelegd, maar vooruit. Ik kies voor een nog levende schrijfster, wat de kans op een berichtje terug aanzienlijk vergroot. Ik zou Isabel Allende willen schrijven: ‘To the queen of storytelling, I wish you many magical moments of inspiration and happiness.’

  Beantwoorden
  • Ogma

   3 april 2016 at 10:28

   Mooi! Daar is Isabelle vast blij mee.
   Ik had een beetje hulp van een Shakespearian vertaaltool hoor 😉 En we doen gewoon alsof alle schrijvers best Nederlands kunnen lezen. Anders wordt de groeten doen aan Murakami ook wat lastig.

   Beantwoorden
 • Mirjam

  4 april 2016 at 12:12

  Hallo Ernest,
  Ik dacht echt dat je alleen maar van die grote Cubaanse sigaren rookte en de hele dag martini’s dronk. Nu ik “Afscheid van de Wapenen” heb gelezen, weet ik beter. Sorry! Ik vind het alleen niet aardig van je dat je je vrouw hebt laten doodgaan. Wat zou Freud daarvan vinden? Zin om een keer daarover te babbelen onder het genot van een drankje?
  Groetjes! Mirjam

  Beantwoorden
 • Marielle

  5 april 2016 at 13:57

  Hoi!

  Mijn kaartje zou gaan naar J.R.R. Tolkien (ook al is hij niet meer onder de levenden) om de volgende reden:

  Dear mr. Tolkien,

  Thank you for your books which were for me the first fantasy-books i ever read. Although i was already an avid reader, I discovered a whole new genre of books allowing me to escape my daily woes and enter complete different worlds.

  Best wishes, Marielle

  Beantwoorden
 • Ineke van Straaten

  6 april 2016 at 14:46

  Hallo!

  Mijn kaartje van Editions des Correspondances, Anne Sophie Rutsaert, ” Il y a ces tout petits riens qui vont chanter le quotidien” stuur ik naar Wil den Hollander-Bronder (Boerin in Frankrijk).

  Lieve Wil,
  Je hebt geen makkelijk leven gehad. Schrijven was een uitlaatklep voor je. We woonden eigenlijk niet eens zo ver van elkaar af.
  Je gezin is uiteengevallen en de boerderij staat er verlaten bij. Als is er dan helaas geen tastbaar monument voor je gemaakt, toch leef je voort bij de vele lezers van je boeken. Je hebt niet voor niets geleefd. Dank je wel voor de vele uren leesplezier.
  Liefs,
  Ineke

  Beantwoorden
 • Marjolijn Vd vlies

  9 april 2016 at 17:50

  O mijn kaartje zou naar Aldous Huxley gaan van Brave new word. Een van mijn meest favoriete betekenisvolle boeken. Een prachtig boek over het leven en de vele morele dillema’s. Een boek wat vooruitstrevend is gezien het jaar wanneer dit is uitgekomen. Ik zou hem uitnodigen om met hem te praten over morele dillema’s maar ook om hem de wereld te laten zien zoals het nu is en wat is vergelijkbaar met de wereld uit zijn boek en wat niet.

  Beantwoorden
 • Anoniem

  27 april 2016 at 16:55

  Ik zou een kaartje schrijven naar John Donne, omdat zijn gedichten zo overweldigend van intensiteit zijn – of het nu liefdesgedichten of religieuze gedichten zijn.

  Op jullie illustratie is Macbeth te zien. Iets voor Beldragor (Beldragor does the Bard)?

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren