Pagina’s

Little Free Library Zeist West

Little Free Library: Zeist West

Het moge duidelijk zijn. Flow magazine en handige echtgenoten spelen een grote rol in het Little Free Library aanbod in Nederland. Vorige week vertelde Esther over haar inspiratiebron en klussende man, vandaag is het de beurt aan Sylvia.

 

Little Free Library Zeist West

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik heb het in het tijdschrift Flow gelezen. Al is dat al weer heel wat jaartjes terug.

Hoe is jullie little free library ontstaan? Ik vertelde aan mijn man dat het me zo leuk leek om een boekenkastje op een paal in de voortuin te hebben. Mijn man zei “O, een soort van vogelhuisje?” Ja zoiets inderdaad. Ik heb iets getekend, waar ik helemaal niet zo goed in ben, maar de schat kan mijn (ahum) ontwerpen goed “vertalen”en vervolgens is hij in de schuur aan de slag gegaan. En zo zijn we in 2013 open gegaan. Inmiddels hebben we hem al wel een paar keer goed in de lak gezet om lekkage te voorkomen.

Wat voor boeken staan er in? Alle genres zijn wel aanwezig; thrillers, historische romans, detectives, boeken over volken en stammen, maar er staan ook tijdschriften en dvd’s in de kast.

 

Little Free Library Zeist West

 

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt? Het aanbod kan zelfs per dag verschillen. Mijn huis en voortuin (waar de minibieb instaat) ligt op de wandel/hondenuitlaat route.

Welke mensen maken gebruik van jullie little free library? Vrouwen van alle leeftijden, 50 plus mannen voor onder andere de thillers en kinderen (ook doordat ik er soms plastic beestjes of ander klein speelgoed in stop).

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen? Jazeker! En mijn man helemaal, want de categorie spanning en moord en doodslag zijn goed vertegenwoordigd in de “ruildoos”.

Wat zijn de reacties op jullie little free library? De reacties zijn super leuk, al duurde het wel een half jaar voordat ik een doelgroep bereikt had. Mensen dachten in eerste instantie dat het een soort van veredelde brievenbus was. Ik kreeg afgelopen kerst (in de minibieb) een kaart “Voor de beheerders van het kleinste leukste burgerinitiatief van Zeist”. Lief hè?

 

Little Free Library Zeist West

 

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat je in jullie lfl tegen bent gekomen? ‘De Lege Stad’ van Simone van der Vlugt. Ik ben ‘m nu aan het lezen.

Waar kunnen we jouw little free library vinden? In onze voortuin in de straat Couwenhoven Zeist West.

 

Ook meedoen aan onze Little Free Library rubriek? Mail dan naar contact@ogma.nu

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren