Pagina’s

De boekenkast van Rubene

Kekke Kast: De series van Ruben

De allereerste Kekke Kast was die van Anita, zij bood zich meteen aan toen ik eens een beetje over deze rubriek zat te brainstormen. Daarna heeft ze niet stil gezeten, want ze is zieltjes gaan winnen. Dankzij Anita zien we hier dus de kast van Ruben!

 

De boekenkast van Rubene

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Ik organiseer ze voornamelijk op series, maar verder zit er niet echt een volgorde in.

Wat kocht je als laatste? Ik lees momenteel voornamelijk nog digitaal, waardoor het alweer een tijdje terug is dat ik fysieke boeken heb gekocht. Maar de laatste welke ik heb gekocht waren de The Riftwar Saga van Raymond E. Feist (Oftewel: Magician, Silverthorn en A Darkness at Sethanon).

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Ik heb in mijn ogen niet super veel boeken staan, maar van die boeken heb ik nog verbazend veel eigenlijk niet gelezen.Volgens mij is het oudste ongelezen boek (toepasselijk genaamd) Relic (Door Preston en Child). Ooit heb ik eens de film gezien, waarna ik het boek op een rommelmarkt heb gekocht.

En wat herlees je elke keer weer? Omdat er nog zoveel boeken zijn die ik wil lezen, probeer ik zo min mogelijk boeken te herlezen. Toch is Jurassic Park een boek dat ik soms niet kan weerstaan. Ondanks dat de film een gigantische jeugd sentiment is, vind ik het boek nog vele malen beter. Er gebeurt zoveel meer in het boek, waarvan aspecten ook in de tweede en derde film zijn terug gebracht.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom?

  1. Ten eerste Jurassic Park, om bovenstaand genoemde reden.
  2. Een andere serie in mijn kast die ik echt nog kan aanraden is Wizard’s First Rule (Door Terry Goodkind). Ook al is de serie de laatste 4 boeken aardig achteruit gegaan, de eerste boeken heb ik destijds echt verslonden. Het verhaal en de chemi tussen de karakters is zo goed op papier gezet dat je moeite hebt om het boek neer te leggen.
  3. En één uit mijn digitale boekenkast is nog “Ready Player One”. Iemand die van Post Apocalyptische scifi 80/90 jaren referenties en meer houdt zal dat boek zeer waarderen.

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren