Pagina’s

Santen choco noten reep

Boeken en Bakken: noten reep van santen

Soms is een recept zo simpel dat je het nergens opschrijft, opslaat in je favorieten of op een andere manier bewaart. Ik heb net dan ook een stevige google sessie achter de rug om jullie het originele recept te kunnen laten zien. Want hoe simpel het ook is, zoiets verzin ik écht niet zelf. Ik vond dit en dit, maar het is toch anders dan hoe ik het maak. Honing en cacao erbij doen, dat heb ik niet zelf bedacht. De eerlijke bedenker mag zich melden, graag zelfs!

Maar goed, stroop je mouwen op, snoer dat schort strak aan en aan de slag! Men neme een blokje santen, oftewel kokoscrème. Even au bain marie smelten (zo in de pan mag ook maar let dan heel erg goed op dat het niet aanbrand) en naar smaak honing, cacao en noten en/of gedroogd fruit toevoegen. Ik ben dan zo lui dat ik gewoon een bakje studentenhaver hup zo in die pan kieper. Daarna in een bak gooien, af laten koelen, in blokjes snijden (dat gaat nog beter als je het in de vriezer af hebt laten koelen) en klaar is kees. Je kunt het in de koelkast of vriezer bewaren.

 

Santen choco noten reep

 

En het is toch lekker!!! Bovendien vult het enorm dus die bak krijg je niet in één keer op.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Machteld

    1 april 2016 at 11:36

    Oeh! Daar hou ik van, makkelijk en lekker! Deze ga ik een keer proberen. ( al zit ik nu weer eens in zo’n fase dat ik geen snoep en chocola enzo eet, maar als deze fase weer voorbij is weet ik wat ik ga maken 😅)

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren