Pagina’s

Doctor Who en War of th Worlds

De 10 mooiste albums om bij te lezen

Voor elke gelegenheid luister ik weer naar andere muziek. Zo heb ik op mijn mp3 speler standaard een paar heftige metal en rock albums staan voor in de sportschool, of als ik eens flink door moet fietsen. Klaar met sporten? Dan luister ik onderweg naar huis naar wat vrolijke meezingers en dat hoeft niet van die hele snelle muziek te zijn, want dat ben ik dan meestal zelf ook niet meer.

Overdag lees ik meestal onder het genot van de tunes van Pepa Big, Mickey Mouse Clubhuis of andere nare oorwurmen. Maar als het grut ligt dan kan ik in de weer met cdtjes en lptjes. En wat is dan perfecte muziek om bij te lezen? Het moet sfeervol zijn, fijne emoties oproepen en niet te ruig of heftig zijn. Een conceptalbum als War of the Worlds waar je naar een verhaal moet luisteren is ook niet handig. Dat is dan wel weer leuk om bij af te wassen. Je ziet het, er wordt hier in huis goed nagedacht over wat er uit de speakers komt. Probeer eens een van deze albums de volgende keer als je er eens lekker voor gaat zitten; de 10 mooiste albums om bij te lezen. Enne, wij horen ook graag waar jullie het liefst naar luisteren als je leest!

Doctor Who en War of th Worlds

1 The Kick Inside – Kate Bush

2 August and Everything After – The Counting Crows

3 Nocturama – Nick Cave and The Bad Seeds

4 Soundtrack La Fabuleus Destin d’Amelie Poulin

5 Talkie Walkie – Air

6 Who will survive and what will be left of them? – Murder by Death

7 Closer – Joy Division

8 Let England Shake – PJ Harvey

9 The Turn of a Friendly Card – Alan Parsons Project

10 The Dark Side of the Moon – Pink Floyd

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

 • pieta janssen van elst

  22 maart 2016 at 07:55

  Pin Floyd, Kathe Bush, dienen bij mij als (f)luister muziek. Ik val boven mijn boek in slaap,hoe spannend ook!
  Geen muziek bij het lezen,lekker geconcentreerd het verhaal opnemen en muziek bewust waarnemen zoals van de onlangs overleden David Bowie. Zijn gehele werk beluister ik nu. Elke dag een album en dat zijn er meer dan de 25 studio albums!
  Dus nee bij het lezen liever geen muziek!

  Beantwoorden
  • Ogma

   22 maart 2016 at 08:01

   Mindful luisteren, ook fijn! Doe ik ook regelmatig 😉 Wat een mooi project om elke dag een Bowie album te luisteren. Zo ben ik zelf bezig met de lijst van 100 boeken die hij heeft aangeraden.

   Beantwoorden
 • Mrs. T.

  22 maart 2016 at 20:35

  zo, daar staan mooie albums bij zeg. Ik lees eigenlijk het liefst zonder geluid erbij. Wat ik echt heel mooi vind is the soundtrack van ‘the piano’ van Michael Nymann.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren