Pagina’s

Boekenkast van Miss Mirjam Down under

Kekke Kast: De boekenkast van Mirjam

Natuurlijk heb ik mijn mede Ogma schrijvers ook aan een inspectie onderworpen. Met minder dan twee boekenkasten kom je niet in het team, laat dat even duidelijk zijn hè! Als een gek ging Mirjam nog aan de slag met een stofzuiger om alles een beetje internetwaardig te maken, maar we zijn geen hip Bookstagram account lieve lezers. Het is zoals het is. Authenticiteit! De ware kast, waarin gesneupt en gerommeld wordt! Without further ado, de kast van Ogma’s Mirjam.

 

Boekenkast van Miss Mirjam Down under
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? In drie van mijn vier kasten staan de boeken op alfabet. Alleen de kinderboeken en kunst- en fotoboeken staan apart. In de vierde kast (de kast met boeken die ik nog niet gelezen heb) staan en liggen ze door elkaar.

Wat kocht je als laatste? Dat boek is nog onderweg: “Slachthuis Vijf” van Kurt Vonnegut. Ik ben heel erg benieuwd!

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Um… Heb je even? Ik geloof dat “Seabiscuit” van Laura Hillenbrand het langste in mijn boekenkast staat. Geen idee waarom ik dat gekocht heb, ik kan helemaal niet tegen dat soort tranentrekkers.

En wat herlees je elke keer weer? “Het Achterhuis” van Anne Frank. Lang geleden kreeg ik het een keer voor een verjaardag en het blijft trekken. Ik houd ook erg van het ‘dagboek’ genre, ben nogal nieuwsgierig aangelegd. 😉

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Een maar?? “Duin” van Frank Herbert, zo knap zoals hij een hele nieuwe wereld heeft gecreëerd.. Duin was mijn introductie in de science fiction. En omdat een boek echt te weinig is: De “Ilias en Odyssee” van Homerus. Dit boek heeft meer dan twintig jaar ongelezen in m’n boekenkast gestaan, ik kwam iedere keer niet verder dan pagina dertig ofzo. Totdat het kwartje ineens viel en Homerus m’n beste vriend werd! We hebben menig slapeloze nacht samen doorgebracht.

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • Trui Wellens

    9 april 2016 at 16:04

    Seabiscuit is een geweldige film dus ik denk dat dat boek ook wel de moeite is … maar ja, je zal inderdaad een zakdoekje nodig hebben 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren