Pagina’s

Tweedehands boekwinkel Books4Life in Groningen

Books4Life Het Vervolg

Vorige week kon je hier lezen over Books4Life, een sympathieke tweedehandsboekwinkel, met een fijn aanbod en prettige prijzen, die ook nog eens ideëel ingesteld is. Vandaag komen de twee medewerkers van Books4Life, Harry en Martin, opnieuw aan het woord om meer te vertellen. Bijvoorbeeld over welke boeken hier in Groningen nou vooral populair zijn? Martin en Harry vertellen:

‘‘Precies weten we het niet, maar zelf heb ik het idee dat vooral thrillers erg populair zijn. Daarnaast romans. Informatieve boeken ook, maar die zijn er natuurlijk in heel veel verschillende categorieën. Kookboeken bijvoorbeeld, maar ook kunstboeken worden hier veel verkocht.’

 

Tweedehands boekwinkel Books4Life in Groningen

 

Op mijn vraag of Books 4 Life populair is onder studenten antwoorden de heren ontkennend:

We merken er hier niet veel van, dat er veel studenten binnenkomen. We zitten sinds een jaar of drie in dit pand, midden in een woonwijk. Dat is niet in het centrum van de stad, je moet weten dat we hier zitten.’

Natuurlijk wilde ik ook weten of zij hier zelf hun boeken vandaan halen, en wat hun persoonlijke favoriete genres zijn?

We mogen hier natuurlijk niet zomaar boeken meenemen, maar veel vrijwilligers hebben affiniteit met boeken en zien het als snoepwinkel. Dus boeken kopen komt veel voor, en ook wij kopen veel van wat er binnenkomt.’ Martin vult aan: ‘Ik lees vooral romans, maar mijn interesse is vrij breed.’ Harry beaamt: ‘Ik lees eigenlijk van alles, mijn smaak is behoorlijk gevarieerd.’

Uiteraard kun je niet medewerkers van een boekenwinkel interviewen zonder te vragen naar een persoonlijke favoriet. Ik wilde graag weten welk boek zij onlangs zelf gelezen hebben en waarvan ze vinden dat iemand anders het ook eens zou moeten lezen. Als eerste Martin:

Ik las onlangs De Opwindvogelkronieken van Murakami. Het is een enigszins gehypt boek, maar het is wel een echt goede schrijver en een boek dat je lang bij blijft. Het gaat over een man in Tokio die allerlei avonturen beleefd. Hij voert absurde telefoongesprekken en ontmoet rare figuren, heel apart en erg mooi.’

Harry vertelt:

Ik las ondanks weer het eerste deel van een hele serie: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy- deel 1, van Douglas Adams. Het is een science fictie boek, maar wat zo leuk is, is dat het niet per se gaat om het scifi deel, het is gewoon een erg humoristisch boek. De science fictie maakt de humor mogelijk, zeg maar. Het is in elk geval een populair boek onder nerds.’

 

Tweedehands boekwinkel Books4Life in Groningen

 

Als laatste wilde ik van beide heren graag weten welk boek al te lang in de winkel ligt en het verdient om eindelijk meegenomen te worden?

Ik Haal Je Op, Ik Neem Je Mee, van Niccoló Ammaniti. Een verhaal dat bol staat van mensen met basisemoties, die ervoor zorgen dat ze domme dingen doen. Hoofdpersoon is een playboy van een jaar of vijftig die verliefd wordt op een graatmager paaldanseresje van tientallen jaren jonger. Ze maken constant ruzie met elkaar, maar tegelijkertijd is het wel echt liefde.’

Over liefde gesproken, het mag duidelijk zijn dat ik blij ben met deze boekwinkel. Het is niet mijn favoriete (dat is al sinds jaar en dag dezelfde boekwinkel, in Steenwijk. Over een tijdje wellicht een reportage vanuit deze boekwinkel) maar staat zeker op nummer twee. Niet slecht voor een boekwinkel die ik pas een paar maanden ken! Wat mij aanspreekt zijn de aantrekkelijke etalages die aangepast worden aan het seizoen of bepaalde feesten. Zodra ik eenmaal binnen ben en wat boeken uit die etalage heb getrokken moet ik ook even langs de andere boeken en altijd kom ik thuis met meer dan ik van plan was. Luxeproblemen noemen ze dat. Eigenlijk heb ik maar één minpunt kunnen vinden: de winkel zou best nog groter mogen zijn. Da’s alles.

 

Tweedehands boekwinkel Books4Life in Groningen

 

Books 4Life Groningen is gevestigd aan de Rivierenhof 14 in de rivierenbuurt in Groningen. Ze zijn geopend van dinsdag tm zaterdag van 12 tot 17.30. Daarnaast staan ze regelmatig op boekenmarkten. Ben je dus in het hoge Noorden: ga er vooral eens langs. Je mag jezelf best een keer een leuke boekwinkel cadeau doen.

Edit: Helaas heeft Books4Life haar deuren in juni tijdelijk moeten sluiten omdat de huur van het pand is opgezegd. Ze zijn druk op zoek naar een nieuwe locatie zodat ze weer verder kunnen gaan met het verkopen van mooie boeken voor een goed doel. Kijk op hun website voor de actuele stand van zaken.

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren