Pagina’s

de mooie boekenkast van illustratrice Machteld

Kekke Kast: De kleurige kast van Machteld

We mochten ook deze week weer binnen kijken bij een Ogma lezer. Deze week loeren we bij illustratrice Machteld.

 

de mooie boekenkast van illustratrice Machteld
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Ik heb al mijn boeken op kleur staan. Al komen ze door de tijd heen vaak op de verkeerde plek te staan door het haastig terug zetten van boeken, door kinderen die er erg graag mee spelen of door nieuwe aanwinsten die eigenlijk niet meer passen… Dit zijn dan ook niet de enige boeken hier in huis.. wie weet komt er ooit nog een wand vullende kast.

Wat kocht je als laatste? ‘American Gods’ van Neil Gaiman. Het was een cadeautje voor mijn man. Een aanrader! (Het boek dan.. niet mijn man, die blijft van mij.)

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Ik heb aardig wat boeken ongelezen in de kast staan omdat ik er afgelopen jaar een hele boel heb gekregen waar ik maar niet aan toe kom. Maar welke er echt al jaren staat is ‘De wereld van Sofie’ van Jostein Gaarder. Ooit in begonnen, ik ben geloof ik afgehaakt in het eerste hoofdstuk. Maar hij staat heel mooi interessant te doen in mijn kast. En laat mensen denken dat ik erg intellectueel bezig ben, terwijl ik eigenlijk stiekem maar een wannabe boeknerd ben.

En wat herlees je elke keer weer? ‘Een Zomerzotheid’ van Cissy van Marxveldt. Zo’n heerlijk, gezellig en nostalgisch boek! En natuurlijk Harry Potter.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Oei! Moeilijk! Boeken zijn denk ik net zo persoonlijk als goede vrienden, je moet ermee een klik hebben en op de zelfde golflengte zitten. Maar als ik toch 1 zou moeten uitkiezen, is dat ‘Pil’ van Mike Bodé. Omdat het weer een beetje een taboe doorbreekt.

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

6 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren