Pagina's

Jan Jans en de Kinderen canvas art

Bekentenissen van een DIY dimwit: comic book art

Een strippagina op canvas plakken, dat was alles wat ik hoefde te doen. Dat noemen ze dan comic book art! En helaas heb ik jammerlijk gefaald, wie kijkt/lacht er

Stap 1: Een oud stripalbum zoeken met een leuke pagina. Dat was al horde nummer 1 want uiteraard wilde niemand in huis zijn stripalbum opofferen, hoe oud en verrot ook. Naar de kringloop dan maar….

Jan Jans en de Kinderen canvas art

 

Stap 2: Beetje lijm op het canvasje.

Jan Jans en de Kinderen canvas art

 

Stap 3: Tot de conclusie komen dat ik de verkeerde lijm heb gebruikt. Alles ging bobbelen!

Jan Jans en de Kinderen canvas art

(Mijn gezichtsuitdrukking was te vergelijken met die van Jan hier)

Stap 4: Toen ik de pagina van het canvas af haalde (wie weet viel dat tenminste nog te redden, mijn kinderen zijn niet kieskeurig en mengen alle verf toch altijd tot een grote bruine drab. Van wie zouden ze dat talent hebben?), bleek de kant die ik op het canvas had geplakt daar op te zijn overgelopen.

Jan Jans en de Kinderen canvas art

 

Ik ben dus in ieder geval aan waardevolle informatie gekomen, deze lijm kunnen we gebruiken om het zogenaamde transfer trucje mee te doen. Whatever… Comic book art, ook al niet mijn ding. Ik ga thee en chocolade opzoeken! En de rest van die oude Jan, Jans en de Kinderen lezen.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • Olaf

  3 maart 2016 at 22:43

  Tineke: ik heb een paar jaar geleden, toen ik Berlijn woonde, een vergelijkbaar project (misschien nog wel ietsje ambitieus voor jou op dit moment) gedaan: ik gebruikte toen krante (een herdruk van de krant van de dag nadat de Berlijnse muur viel) en daarmee een tafel bekleed: zo’n simpele IKEA tafel die ik nog had staan. Het was een gedoe, maar het werd wel érg mooi.

  Wat ik maar wil zeggen: ik denk dat het beter werkt met krantenpapier, en je moet het een beetje zien als behangen (ook zo’n leuke activiteit), dat werkte wel. Wat bij mij het grootste probleem was was om er een laag vernis op te krijgen: ik heb die rot-tafel wel 5 keer in de vernis gezet voordat het tafelblad eindelijk een beetje waterafstotend was!!!

  (oh, en als je het gaat proberen, dan zie ik het resultaat graag!)

  Beantwoorden
  • Ogma

   3 maart 2016 at 22:57

   Dat vind ik een heel gaaf idee! Dat lijkt me erg leuk voor mijn secretaire, in welk geval ik het wel uitbesteed aan de man. Ik zoek de boekenpagina’s wel uit 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren