Pagina’s

de kekke kast van Mariëlle

Kekke Kast: een kast vol Stephen King!

Enthousiaste Ogma lezeres vanaf het eerste uur Mariëlle, stond te springen om mee te doen aan de Kekke Kast. Eerlijk is eerlijk, de inhoud kan mijn goedkeuring wegdragen!

 

de kekke kast van Mariëlle
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Mijn boekenkast is redelijk goed georganiseerd, mijn boeken staan zoveel mogelijk op auteur en waar mogelijk ook nog op genre. Zo zijn de bovenste rijen van de kast in beslag genomen door Stephen King en Dean Koontz, met achter de rij King paperbacks mijn Jonathan Kellermans en overtollige Kings, ook verschillende andere rijen hebben nog een rijtje boeken erachter staan. Verder staat er boven op de logeerkamer nog een lage kast met daarin kookboeken, verschillende informatieve boeken en een verzameling hardbacks die ik beneden niet meer kwijt kon en ligt mijn verzameling Agatha Christies boven in een inbouwkast. Helaas is mijn woonkamer net te klein (en te vol) om al mijn boeken daar kwijt te kunnen.

Wat kocht je als laatste? In september ben ik begonnen aan mijn zelfopgelegde uitdaging een jaar geen nieuwe spullen te kopen, aangezien ik wel tweedehands artikelen mag aanschaffen ben ik voor mijn leesvoer momenteel afhankelijk van wat ik bij de kringloopwinkel vind. Aangezien ik vooral Engelstalig lees is het best een uitdaging om in de kringloop leuke boeken te vinden. Gelukkig vond ik vorige week drie boeken van Thea Beckman, één van mijn favoriete schrijfsters als kind, en kon ik genieten van ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, ‘Hasse Simonsdochter’ en ‘Geef me de ruimte’.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Vorig jaar heb ik mijn huis radicaal “ontspuld” en zijn alle boeken die nog ongelezen in de kast stonden weggegeven. Een van de boeken die weg zijn gegaan is ‘De Storm van de eeuw’ van Stephen King, ik ben groot fan van King maar in dat boek ben ik meerder keren begonnen maar nooit verder dan de eerste tien pagina’s gekomen (zijn Donkere Toren serie vind ik ook niets trouwens, ben geen fantasy mens…..).

En wat herlees je elke keer weer? Alle boeken die in mijn boekenkast staan heb ik meerdere keren gelezen, om mijn verzamelwoede een beetje in toom te houden gaan boeken die ik geen tweede keer wil lezen naar de kringloopwinkel of via facebook naar een nieuwe eigenaar. Mijn meestgelezen boeken zijn op dit moment de Adrian Mole serie, vooral de eerste twee kan ik blijven lezen, ‘The Stand’ en ‘The Green Mile’ van Stephen King, de Odd Thomas serie van Dean Koontz, de Harry Potter serie en ‘Standing in the rainbow’ van Fannie Flagg (ooit voor 95 cent meegenomen bij het Boekenfestijn en inmiddels al zeker zes keer gelezen een heerlijk relaxed boek waarin eigenlijk niets gebeurt en het leven een beetje voort kabbelt).

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Dit is echt de moeilijkste vraag ooit, ik heb zoveel boeken en schrijvers in de kast staan waarvan ik denk dat iedereen ze zou moeten lezen maar als ik er echt maar eentje mag kiezen dan wordt het toch ‘The Green Mile’ van Stephen King. Ik heb dit boek jaren terug nog in de novelle vorm gelezen waarbij ik alle zes de boekjes om beurten uit de bibliotheek moest halen en inmiddels staat het boek al jaren in de kast en is het zo’n beetje stuk gelezen. Het verhaal is bij de meeste mensen wel bekend door de bekendheid die de gelijknamige film heeft gekregen, ik moet zeggen dat ik geen fan van verfilmingen ben maar in dit geval vind ik het prachtig gedaan, vooral omdat er in de verfilming geen dingen bij verzonnen zijn. Erg fijn want ik heb er een hekel aan om naar een film te kijken en te denken “Hé dit gebeurde in het boek niet”. Hoe mooi de film ook is, het boek is zoveel mooier en heeft zoveel extra lagen. Voor mij is het King op zijn best, een beetje bovennatuurlijk, een beetje misdaad maar daarnaast heel veel aandacht voor de mensen, wat ze doen, wie ze zijn en de keuzes die ze maken. Daarnaast weet King me zo mee te slepen in het verhaal dat ik iedere keer dat ik het boek lees op verschillende momenten in het verhaal met tranen in mijn ogen zit.

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • Mrs. T.

    22 februari 2016 at 19:36

    Ik heb heel veel boeken van Koontz en niet heel veel van Stephen King. Maar de boeken die ik van hem heb gelezen vind ik toch wel geweldig. De Beproeving vond ik geweldig, net zoals 22-11-1963, Gevangen en Mr. Mercedes.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren