Pagina's

DIY notitieboek van een vintage boek

Bekentenissen van een DIY dimwit: notitieboek

Op een dag zag ik in de lokale boekwinkel prachtige notitieboeken liggen, gemaakt van oude boeken. Van die mooie stoffen kaften van titels die niet meer worden uitgebracht. Ik word daar sentimenteel en hebberig van, dankzij de aandoening die chronische blutheid heet, bleef er echter alleen een heimelijk verlangen over. Gelukkig zijn er op Pinterest heel veel manuals te vinden om zelf een notebook te maken van oude boeken. Vol goede moed ging ik aan de slag met een door de peuter vakkundig gesloopt boek, daar viel toch weinig meer aan te verpesten.

 

Stap 1: Match het te verbouwen boek met een goedkoop notitieboekje van ongeveer hetzelfde formaat.

DIY notitieboek van een vintage boek

 

Stap 2: Verwijder netjes het binnenwerk uit beide boeken.

DIY notitieboek van een vintage boek

 

Stap 3: Klier de halve avond met het inzetten van het binnenwerk van het nieuwe notitieboek in de kaft van het oude boek. Gooi van frustratie het hele zooitje bijna uit het raam. Laat manlief het vervolgens professioneel afmaken met lijmklemmen, een hot glue gun en andere handige gereedschappen waar je nog nooit van hebt gehoord.

DIY notitieboek van een vintage boek

 

Stap 4 & 5: Aanschouw en bewonder het eindresultaat en vertel aan iedereen wat een prachtige creatie je helemaal zelf hebt gemaakt.

DIY notitieboek van een vintage boek

DIY notitieboek van een vintage boek

 

Stap 6 & 7: Laat manlief er nog eentje maken van het lievelingsboek van je moeder (niet van haar gejat, maar gevonden bij een kringloopwinkel) om er de blits mee te maken op haar verjaardag.

Goudelsje Max de Lange-Praamsma

 

Zie je wel, hartstikke makkelijk.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

7 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren