Pagina’s

Love Detective

The Love Detective

Hier bij Ogma begonnen de voorbereidingen voor Valentijn al zo’n maand geleden. Niet dat er hier zoveel kaarten geschreven werden, daar hebben we tegenwoordig Tinder voor. Ik ben ook niet zo’n Valentijn-fan, zeker sinds het jaar dat de hond meer kaarten kreeg dan ik.

Maar ach, zo’n thema is wel leuk en laat ik nou “The Love Detective” van Alexandra Potter in mijn LFL vinden. Ja, ook voor mij een Dekselse Detective! Enige kruisbestuiving is ons niet vreemd, hier bij Ogma. 😉

 

Love Detective

 

“The Love Detective” is natuurlijk je reinste romcom en daar ben ik niet zo van. Het script is me wat te beperkt. We kennen het allemaal wel: jonge single vrouw ontmoet knappe, lange (nu ik er over nadenk, het is nooit een kabouter, hoe zit dat?) en intelligente man. Zij is een tikkeltje naïef / nogal chaotisch / wat klunzig aangelegd. Hij draagt rare sokken / is nogal bijdehand / emotioneel wat onhandig (streep door wat niet van toepassing is) en daardoor ergeren ze zich enorm aan elkaar.

Iets verderop in het boek gebeurt er iets waarmee hij haar uit de penarie helpt, ze raakt bankroet / haar bagage wordt gestolen / ze breekt haar been. Natuurlijk is hij haar rots in de branding en daardoor snapt ze dat hij heus zo’n hork niet is. Dat die sokken er niet toe doen. Hij is eigenlijk best wel lief en aantrekkelijk. Woest aantrekkelijk zelfs! Ze belanden bij elkaar in bed / zijn hotelsuite / etc en het klikt fantastisch. U weet wel, explosies en sterren enzo.

Alleen… Dan gaat het mis. Hij heeft iets uit z’n verleden verzwegen (niet handig, mannen! Niet dat we alles willen weten, hoor, dat ook weer niet) of z’n zus / ex / schooljuf komt plotseling langs en de heldin gaat ervandoor. Hij heeft haar bedrogen en dat kan echt niet. Ze gaat de confrontatie niet aan, ze vraagt niet hoe het zit, ze gaat niet Googelen, nee, ze pakt haar spullen en ze nokt ‘m.

En dan…… Ja, het is natuurlijk een romcom en geen literatuur. Dan komt alles goed. Op de een of andere manier lopen ze elkaar toch weer tegen het lijf. Ze had het mis, hij zet het misverstand recht en samen rijden ze weg op zijn witte paard / in zijn dure sportauto / op het tandem de wijde wereld in. Hun gezamenlijke lotsbestemming tegemoet.

Cynisch, ik? Nee hoor, ik gun iedereen z’n happy ending. Alleen een beetje meer uitdaging vind ik wel fijn. Diepgang enzo. Ik wens iedereen dus een hele fijne Valentijn en ik duik met een doos chocolade m’n comfortzone weer in. Terug naar de mannen met speren.

O ja, voor degenen die “The Love Detective” nog hadden willen lezen: sorry dat ik het einde verklapt heb. Maar je kunt het nog prima lezen, hoor. Want het is best vermakelijk. Het speelt zich af grotendeels in India dus daar leer je dan ook nog wat van (een beetje). Als je dat zou willen. Ook komen er mysteries en horoscopen in het boek voor en dat is best anders dan anders. En ach, jullie wisten best dat ze elkaar zouden krijgen, toch?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

  • Trui Wellens

    13 februari 2016 at 18:42

    Heel af en toe vind ik gezwijmel niet zo erg … goed om een overvol hoofd weer eventjes rust te gunnen. De beschrijvingen van de personages, jaaaa, die steken wel vaak tegen 🙂 Gelukkig maakt mijn fantasie daar weer mijn droombeeld van. Ik wil best wel eens een verhaal lezen van een stoere kabouter … hmmm, nu zet ik er zelf alweer stoere voor hahaha… ik lees te veel! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren