Pagina’s

Minibieb Schie

Little Free Library: Minibieb Schie in Zwolle

Na alle research, gesprekken en interviews die ik de laatste tijd heb gehad kan ik maar tot één conclusie komen. Little free libraries zijn hot! Jolanda heeft er één in de tuin staan, ik ga er eentje maken, net als een vriendin, en de aanmeldingen voor de Little Free Library rubriek van Ogma stromen binnen. Ze poppen als paddenstoelen kastjes vol boekenliefde uit de grond! Vandaag zijn we getuige van een pril begin bij Krista en Martjan in Zwolle.

 

Minibieb Schie

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Waarschijnlijk via het ‘online prikbord’ Pinterest. Daar zijn een heleboel mooie mini bibliotheken – Little Free Libraries – te vinden.

Hoe is jullie little free library ontstaan? Martjan heeft de bibliotheek voor zijn verjaardag gekregen.

Vanaf wanneer hebben jullie er één? Minibieb Schie is op 18 januari 2016 open gegaan.

Hoe hebben jullie een little free library gemaakt? We wilden er eerst eentje kopen via minibieb.nl of zelf maken op basis van de gratis bouwtekening op die website. Omdat dat best wel duur en een beetje ingewikkeld was hebben we dat uiteindelijk niet gedaan. Onze bieb is nu gewoon een kastje van het tuincentrum dat goed in de lak is gezet. Hij staat op een paaltje in onze voortuin.

Hebben jullie ook een feestelijke opening gehouden? Nou, er hingen slingers. Ook hebben we flyers gemaakt. Die willen we in onze buurt door de brievenbus doen en bij de supermarkt neerleggen.

 

Minibieb Schie - Flyer

 

Wat voor boeken zien jullie graag verschijnen in jullie little free library? Kleine boeken! Onze minibieb is nog geen twintig centimeter diep, vandaar. We hebben er om te beginnen een paar oude romans en zelfhulpboeken, een boekje over het ontstaan van de wijk en Donald Duck Pockets in gezet. We zijn vooral benieuwd wat onze ‘klanten’ graag willen lezen.

Hebben jullie ook nagedacht over huisregels of zien jullie wel hoe het gaat lopen? We wachten af wat er gaat gebeuren. We hebben een sticker met ons logo en adres op de boeken geplakt in de hoop dat mensen ze ooit weer terugbrengen.

 

Minibieb Schie

 

Zijn er al reacties op jullie little free library? Vooral op Facebook zijn veel ‘likes’ en enthousiaste reacties binnengekomen. Het heeft, we zijn op het moment van schrijven net een dag open, nog niet tot héél veel bezoekers geleid. We zijn geduldig.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat er nu in jullie little free library staat? ‘Stoppen met Roken van Allen Carr’. Niet omdat het zo’n leuk boek is, geen idee eigenlijk, maar omdat er een mooie boodschap in staat. Geschreven in 2000 door ene Monique voor Masja. “Voor je dertigste stoppen met roken gaat jou zeker lukken.” We zijn erg benieuwd of het ook echt gelukt is.

 

Minibieb Schie Alan Carr

 

Waar kunnen we jullie little free library vinden? In de voortuin van Schie 22 in Zwolle. En op Facebook!

Wij van Ogma zijn ook wel benieuwd of het Masja is gelukt om te stoppen met roken. Mocht je dit toevallig lezen Masja (of Monique) stuur ons eens een berichtje 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren