Pagina’s

Valentijnsdag

De Ogma Valentijnsweek & Beldragor does Books

Vandaag begint de Ogma Valentijnsweek en we kicken af met een speciale editie van Beldragor does Books. Jullie hebben inmiddels al twee keer een Beldragor does Books van mij gekregen. Maar wie is die Beldragor? En waarom “doet” hij boeken? Laat ik bij het begin beginnen. Een paar jaar geleden werd in een opwelling een blauw konijn geboren. Gewoon uit een gril, een opwelling, mijn hand maakte een paar onwillekeurige bewegingen. Waarom blauw? Omdat ik die kleur toevallig bij de hand had. Maar toen gebeurde er iets geks, hij begon tegen me te praten. Ik voelde dat ik hier iets had waar ik meer mee moest gaan doen.

Valentijnsdag

Van een grap per strook veranderde Beldragor al snel in een vervolgverhaal, het voelde alsof die dikke haarbal meer te zeggen had. De rat Gregori werd geïntroduceerd en al snel kwam er meer familie en vrienden in beeld. Van een absurd konijn met vreemde krachten ontwikkelde hij zich tot een cynische luiaard, een magiër met ongekende macht die hardnekkig weigert de verantwoordelijkheid te dragen die bij zijn krachten hoort. Ondertussen zijn er al heel wat stroken getekend en begon ik ook steeds vaker illustraties te maken van Beldragor en mijn favoriete series, films en boeken. Ja, deze striptekenaar leest ook nog wel eens wat anders dan stripboeken!

Alleen het thema van vandaag, Valentijnsdag….. Beldragor en ik hebben als mannen toch een wat ander geen gevoel voor romantiek. Daarom ging ik nu maar eens helemaal over-the-top en zie daar, de meest romantische, dweperige Beldragor illustratie tot nu toe. Wat vinden jullie er van? De leuke quote mogen jullie er dit keer zelf bij bedenken. Mijn favoriet? Klik hier 😉

Valentijnsdag

Ik ben gelukkig niet de enige in het Ogma team die romantiek overrated vindt. Mijn lieftallige echtgenote leest het liefst over dood en verderf en hopeloze situaties, we hebben een expert in detectives vol sappige middeleeuwse moorden en een liefhebber van de klassieken die morgen een erg grappig uitstapje buiten haar comfort zone maakt. Deze week dus allemaal specials rond Valentijnsdag, maar met een dikke, vette Ogma knipoog.

Jan-Rutger Hoekstra, striptekenaar, boekenliefhebber en eigenaar van Studio Dallaz. Met wellicht een beetje ongezonde obsessie voor muziek en gitaren. Getrouwd met boekenwurm Tineke, fysiek vader van Emma en Berber en geestelijk vader van een libertijns, blauw konijn genaamd Beldragor.

10 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren