Pagina’s

Carnaval

Carnaval? Het Ogma Carnavalskwartet!

Zak es lekker door, zak es lekker door, dat is toch zo fijn. Zak es lekker door, zak es lekker door, das goed voor je lijn…

Feestneus af, pruik af, afdeling Brabant van Team Ogma meldt zich met een lichtelijk zwaar hoofd voor de rubriek “Help, mijn partner hangt in de kroeg, wat moet ik nu?” Waarom ze dit niet aan de overige teamleden overlaat? Aangezien die wel fris en fruitig zijn. Heel aardig hoor, die Friezen, maar van carnaval hebben ze gewoon geen eieren met spek gegeten. Dus! Hierbij het carnavalskwartet van Ogma:

 

Carnaval

 

Partner een kater? Dan ga jij met een poes op de bank. Bijvoorbeeld ‘Dewey, de bibliotheekkat’ van Vicki Myron en Bret Witter.

Mijn partner bevindt zich in hogere sferen? Dan verken jij gewoon ook naar een andere wereld, zoals ‘Waterschapsheuvel’ van Richard Adams. Zonder paarse olifanten, met heel veel konijnen.

Partner lijkt een scheve schaats te hebben gereden met de buurvrouw? Of buurman? Hoog tijd voor ‘Liefde kent veertig regels’ van Elif Shafak. Kun je je eigen kennis opfrissen en die van je eega ook. Ook handig voor Valentijn.

En mocht je de diepte in willen, dan raadt Team Ogma ‘Saints & Sinners’ aan van Eamon Duffy. Dat gaat over de geschiedenis van de pausen. Daar ben je tot ver in de vastenperiode wel zoet mee.

Zooo….. En dan gaat de schmink weer op, pilsje erin voor de frisse moed en hossen maar! Gelooft u het? Niet doen, hoor. Sinds de schouder- en borstpartij van afdeling Brabant tijdens de polonaise verwisseld werden, vond ze het wel prima. Misschien dat daar ook een boek voor is? De anatomie van de mens, zoiets. Alaaf!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

 • Wieneke

  7 februari 2016 at 09:36

  Nee, Friezen begrijpen echt niks van carnaval. Ik als Rotterdamse trouwens ook niet, maar dat geheel terzijde. Boven de rivieren wordt er wel wat aan feesten gedaan, maar het blijft iets wat lijkt op roomboter versus margarine. Het is het nét niet.
  Dank voor de titeltjes, met de bovenste kan ik zeker wel iets.

  Beantwoorden
  • Mirjam

   7 februari 2016 at 20:38

   Als echte zuiderlinge sta ik ook nog wel eens verbaasd, hoor. Zo was ik net samen met een soldaat, een prinses en een Chinees in de supermarkt. Bijzonder! 🙂
   Veel plezier met Dewey! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes uit Potkuul!

   Beantwoorden
 • Anoniem

  7 februari 2016 at 19:30

  Mooi kwartetje, en ik ken er weer twee van 😉 Erg fijn dat jullie regelmatig boeken (of schrijvers) bespreken die ik ken, dan kan ik de andere boeken ook zeker wel proberen. Dat boek van de pausen, dat maakt me wel nieuwsgierig. Veel plezier met carnaval Mirjam!

  Beantwoorden
 • Trui Wellens

  13 februari 2016 at 17:40

  Saints and sinners is ook een album van Whitesnake … dat is wel geen carnavalmuziek. Carnaval is overigens niet zo aan mij besteed, ik ga me eens verdiepen in de korte inhouden van je kwartet, altijd leuk om nieuwe titels te zien en daar zitten we hier wel goed voor hé 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren