Pagina’s

Warmetruiendag

Speciaal voor Warmetruiendag: De verwarmende boeken top 5!

Trui aan, kachel uit en aan warme dingen denken. Ogma doet vandaag ook mee aan Warmetruiendag, een initiatief van om energie te besparen en een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Maar als je van nature een enorme koukleum bent dan valt dat nog niet mee. Gelukkig werkt 75% van de redactie thuis en kunnen we heel veel dingen doen om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Een verse pot hete thee of koffie en niet één, maar twee warme truien. En een dekentje….. En dikke sloffen…… Toch nog eventjes de hittepit in de magnetron? Jullie snappen het wel, wij halen alles uit de kast om warm te blijven. Bij deze presenteren wij dan ook vanuit onze warme truien: de top 5 van boeken waar je het warm van krijgt!

The Shakespeare Secret

The Shakespeare Secret – J.L. Carrell

Van dit spannende boek gaat je hart sneller kloppen, je bloed sneller stromen en daar word je dan weer warm van. Binnenkort een uitgebreid verslag van deze thriller over de bard. ~Tineke

De Duivenhoudsters Alice Hoffman

De Duivenhoudsters – Alice Hoffman

Een boek dat zich midden in de woestijn afspeelt, als je daar niet van opwarmt. Fiets dan snel naar de boekwinkel of bibliotheek voor deze dikke pil vol warme woorden van Alice Hoffman. Van dat bewegen krijg je het ook lekker warm. ~Tineke

Warmetruiendag

Zout op mijn huid – Benoîte Groult

Passie, verlangen, hartstocht en seks. Need I say more?~Tineke

Warme Truien dag

To Kill a Mockingbird – Harper Lee

Van dit boek kreeg ik het dus écht warm van binnen. De schokkende toestanden in de jaren 30 in het zuiden van de Verenigde Staten en de segregatie zijn natuurlijk vreselijk. Maar de heerlijke streken van Scout, haar broer en haar vriend, maar bovenal de band met haar vader worden hartverwarmend beschreven. ~Tineke

Warme Truiendag

De laatste Viking – Stephen R. Bown

Zo… Als je ergens je bontmantel en thermosokken van aan wilt trekken, dan is het dit boek over het leven van Roald Amundsen wel. Een echte ouderwetse avonturenroman! Zonder cowboys en Indianen, maar met sneeuw. Heel veel sneeuw. En kou. Je zult maar een paar winters op Antartica moeten bivakkeren. Mij niet gezien, ik zit hier prima op de bank! ~Mirjam

En de bonus, zodat je volgend jaar in een mooie, zelfgemaakte trui Warme Truiendag kunt vieren.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

8 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren