Pagina’s

  • Home
  • Kekke Kast
  • Kekke Kast: Illustratrice Marlous van Groenestein en haar vrolijke kast
Shoot! Fotograferen met je hart

Kekke Kast: Illustratrice Marlous van Groenestein en haar vrolijke kast

De kast van een ontwerper schept natuurlijk wel bepaalde verwachtingen hè? Dus vroeg ik Marlous of zij mee wilde doen aan Kekke Kasten, omdat ik dacht dat haar kast wel een lust voor het oog moest zijn. Marlous is illustratrice, haar werk kun je hier bekijken (en kopen!).

 

Steigerhouten boekenkast op kleur gestyled
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Jazeker, ik ben dol op styling dus mijn boekenkast heeft ook een make-over gekregen. Mijn vriend heeft mijn boekenkast zelf gemaakt en al mijn boeken staan op kleur. Ik moet zeggen dat ik het wel wat moet bijwerken want er zijn weer een aantal boeken bijgekomen.

Wat kocht je als laatste? Als laatste kocht ik het boek Shoot! Fotograferen met je hart, geschreven door Anki Wijnen. Zij is grafisch ontwerper/fotograaf en heeft haar eigen blog Zilverblauw en creëert ook eigen werk onder dezelfde naam. Ik ben dol op boeken die mooi zijn vormgegeven, zowel van de buitenkant als de binnenkant. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt, ik ben namelijk illustrator en koop veel boeken waar ik veel van kan leren als ondernemer zijnde. Fotograferen speelt een grote rol bij mijn werk en in dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met goede heldere uitleg en absoluut inspirerende beelden.

 

Shoot! Fotograferen met je hart

 

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Het boek Drawing From Life, The Journal as Art, geschreven door Jennifer New. Toen ik studeerde aan de kunstacademie hadden we een opdracht waar ik wat moeite mee had, er werd mij toen geadviseerd om dit boek aan te schaffen. Nooit begrepen! De kunst die in dit boek wordt omschreven past totaal niet bij mij en heb het boek nooit begrepen. Het is ook een Engels boek en ik prefereer toch Nederlandse boeken.

En wat herlees je elke keer weer? Het boek Sell Your Stuff Online van Mariko Naber. Het werkboek om met je hobby en hart je geld te verdienen. Ik hou van zulke boeken waarin een ondernemer duidelijk omschrijft hoe zij succesvol is geworden en wat je daarbij nodig hebt om dit ook te bereiken. Zij neemt alle facetten met je door die nodig zijn om een eigen bedrijf te beginnen en is erg leerzaam. Elke keer pak ik het er weer bij als ik weer even een steuntje in mijn rug nodig heb of denk van ‘hoe was het ook alweer’. Er komen ook meerdere ondernemers aan het woord, die tips geven. Dit boek is speciaal voor mij gesigneerd, aan de binnenkant staat ‘Do what you love Marlous!’ Elke keer als ik ‘m opensla denk ik JA! Heerlijk toch.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Het boek Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar. De ondertitel alleen al ‘Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf.’ Dit boek geeft je moed en inspiratie om je droom te volgen en te doen waar je goed in bent. Voor mensen die het lastig vinden om de stap te nemen richting hun droom hebben aan dit boek een hele goeie. Wat me opvalt is dat heel veel zelfhulpboeken of adviesboeken best wel zweverig zijn, ik heb een aantal daarvan in mijn boekenkast staan, maar dit boek is gewoon heel duidelijk. Binnenkort leen ik ook van iemand het nieuwe boek van Elisabeth Gilbert genaamd Big Magic. Jep, ook de auteur van Eat, Pray, Love. Dat boek heb ik nooit gelezen, wel de film gezien. Van horen en zeggen moet ‘Big Magic’ echt een goed boek zijn. Het boek gaat over je creatieve talenten ontwikkelen en het creatief proces. Dus ben zeer benieuwd of dit ook een favorietje gaat worden!

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren