Pagina’s

mini bieb in Roggel Limburg

De Little Free Library in Roggel

Omdat het ons leuk lijkt om zo veel mogelijk little free libraries in Nederland te laten zien en iedereen een beetje meer verslaafd te maken, deed ik een oproep in een Facebookgroep voor mini bieb beheerders. Isabel reageerde meteen en beantwoorde een aantal van onze dringende vragen.

 

mini bieb in Roggel Limburg

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik heb er een paar jaar geleden al over gelezen op internet.

Hoe is jouw little free library ontstaan? Ik heb het idee altijd al erg leuk gevonden, maar het heeft een hele tijd geduurd voordat ik een geschikt kastje gevonden had. Via een andere mini bieb-eigenaresse hoorde ik dat iemand zelf een kastje had gemaakt dat te koop was, daar ben ik toen gaan kijken en heb het gekocht. Het was een ideaal kastje, al helemaal klaar, ik hoefde het alleen maar op te hangen!

Vanaf wanneer heb je er één? Mijn kastje hangt nu vanaf 17 september 2015.

Wat voor boeken staan er in? Ik probeer er boeken van zoveel mogelijk verschillende genres in te zetten, zoals romans, thrillers, literatuur, Harlequin romannetjes, kookboeken, kinderboeken.

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt? Het verschilt een beetje. Soms wordt er een hele tijd niets geruild of geleend en dan weer wat meer. Ik wissel de boeken ook regelmatig zelf, zodat het aanbod wat meer wisselt.

Welke mensen maken gebruik van jouw little free library? Ik zie meestal niet wie er gebruik van maakt, maar merk wel dat er geregeld geruild wordt door andere mini bieb-eigenaren.

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen? Ja. Als er boeken worden gebracht die ik zelf graag wil lezen, lees ik ze eerst zelf en zet ze daarna weer terug in de mini bieb.

Wat zijn de reacties op jouw little free library? Ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties gekregen.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat je in je lfl tegen bent gekomen? Het boek ‘Lijden, Creëren, Mindful leven’ van Erwin Coenen. Het was door de schrijver zelf in mijn minibieb gezet. Dat is een van de boeken die ik eruit heb gehaald om eerst zelf te lezen, ik vond het een makkelijk te lezen en inspirerend boek.

En de allerbelangrijkste vraag; waar kunnen we deze leuke mini bieb vinden? In de Korenbloemstraat in Roggel. Er is ook een pagina op Facebook  met nieuwtjes over de mini bieb en de actuele inhoud.

Wil je ook met jou mini bieb of little free library op Ogma? Stuur dan een mail naar contact@ogma.nu

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren