Pagina’s

  • Home
  • Kekke Kast
  • Kekke Kast: De boekenkast vol stripboeken van Studio Dallaz
Een boekenkast vol stripalbums

Kekke Kast: De boekenkast vol stripboeken van Studio Dallaz

Ogma gluur tijd! Elke week een kijkje in iemand anders zijn boekenkast. Deze week de kast van Ogma illustrator Jan-Rutger aka Studio Dallaz:

 

Een boekenkast vol stripalbums
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Nog spannender, ik sorteer mijn strips zo veel mogelijk op uitgeverij. Die verdeel ik dan ook weer onder in series en schrijvers/tekenaars.

Wat kocht je als laatste? Ik vond een Yoko Tsuno en een Blauwbloezen album bij de kringloop. Niet alles wat daar te vinden is verkeerd in even goede staat, maar als ik een album vind dat ik nog niet heb neem ik het voor die 50 cent toch maar mee. Voor zondagochtend in plaats van een krant bij de koffie.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Ongelezen? Wat is dat?

En wat herlees je elke keer weer? Guust Flater, Robbedoes, Asterix, Preacher en Hellboy. Een strip lezen kost niet zo veel tijd dus kan ik heel vaak opnieuw genieten van al dat leuks.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? De eerste 20 albums van Jan, Jans en de Kinderen. Vroeger vond ik het al grappig en nu ik zelf een gezin heb is het een feest van herkenning. Zelfs de strips van 30 jaar geleden zijn nog op mijn gezin van toepassing. Toegankelijk voor iedereen dus.

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren