Pagina’s

Brownies

Boeken en Bakken: Brownies

Je hebt je geïnstalleerd met een fijn boek, afhankelijk van de tijd van het jaar met een warm dekentje en een potje thee, of onder een parasol met een roseetje. Een lekker klein hapje maakt het wat mij betreft dan helemaal af, dat is overigens aan mijn goddelijke Nigella Lawson figuur te zien (ik lees namelijk heel erg veel, ergo…). Helaas heb ik wel de curves, maar niet de skills van Nigella en het moet ook zeker niet té veel tijd kosten. Zelf recepten bedenken is ook niet mijn ding, maar ik pas wel erg eigenwijs van alles aan, afhankelijk van wat ik in huis heb en wat ik makkelijk vind. En zo zoetjes aan ben ik wel steeds een beetje beter geworden in de paar simpelere bakseltjes in mijn repetoire. Er is dus best nog wel hoop voor mijn knutsels en haaksels ook!

Gelukkig is daar nog Jolanda, die niet alleen expert is op het gebied van detectives, maar ook enorm lekkere hapjes kan maken. Afternoon Tea and Agatha Christie, je bent anglofiel of je bent het niet hè. En zo samen, wisselen we deze rubriek af. Van elke-kneus-kan-het-maken tot net-iets-meer-werk-maar-dan-heb-je-ook-wat. En waar halen we die leuke recepten dan vandaan als we ze niet zelf bedenken? Uit oude boeken!!! Nou goed, en een beetje van internet, voor het gemak. Anders blijft er geen leestijd meer over.

De kick off! Brownies!!

Ik ben de slechtste paleo eter ter wereld, want kaas, want yoghurt, want nog heel veel meer dingen die niet thuishoren in de caveman lifestyle. Dat hoeft gelukkig ook niet want ik woon in een nieuwbouwhuis met centrale verwarming en de supermarkt om de hoek. Maar toch, als ik zin heb in iets lekkers, iets slechts, gebruik ik toch even de zoekterm paleo er bij. Vaak kun je dan van drie bananen en een ei toch nog iets lekkers maken. Ook handig als je weinig in huis hebt. Op zo’n ik-heb-zin-in-wat-lekkers-dag kwam ik deze brownies tegen en sindsdien zitten ze in mijn standaard repertoire. Met slechts zeven ingrediënten en 20 minuten heeeeeeel veeeel goodieness.

CIMG9506

 

Meng 100 gram amandelmeel, 40 gram cacao, 1/4 theelepel baking soda en een snuf zout in een beslagkom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten: 3 eieren, 120 gram gesmolten kokosolie en 150 gram ahornsiroop. En omdat ik eigenwijs én blut ben vervang ik de kokosolie door roomboter en de ahornsiroop met honing. Daarna roer je nat door droog, in vormpjes in in de oven (volgens recept op 160 graden, maar in mijn oven wil het beter op 180 graden) en daar 20 tot 25 minuten in laten staan, vergeet vooral niet de beslagkom uit te likken! Ik maak er altijd heel veel tegelijk en vries ze dan per portie in. Check vooral even het originele recept, want in principe ben ik niet te vertrouwen in de keuken.

Dit is echt godddelijk genieten.

 

CIMG9510

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Mirjam

    24 januari 2016 at 18:08

    Mijn oven is echt niet goed meer, die had er 5 minuten langer voor nodig. En ik denk dat ze nog wel even in de oven hadden gekund.. Maar dat doen we de volgende keer wel. Ze zijn lekker!! Mijn eerste echte brownies, ben er helemaal happy mee! Yes, I can bake! Volgend jaar meedoen met Heel Holland bakt? #uitdaging

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren