Pagina's

Boekenkast van Ogma's Tineke

Kekke Kast: De boekenkast van Ogma’s Tineke

Openheid van zaken hè, dit is een eerlijk blog. Dus moet ik er zelf ook aan geloven en mijn boekenkast laten zien. En voor iedereen die denkt dat mijn woonkamer dus volgepropt staat met boeken, think again. Maar wees gerust, dit is slechts één van de vele boekenkasten in ons huis.

 

Boekenkast van Ogma's Tineke
Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Een beetje van alles. Er staat een hele rij met zwarte ruggen naast elkaar, de fantasy bij de fantasy, series bij elkaar en op auteur natuurlijk. Ik baal er van dat de grote boekenkast op zolder staat, maar in de woonkamer hebben we geen ruimte. Daar moeten we het doen met een kleine variant. Met voor beide kinderen een plank voor de favorieten en de bibliotheekboeken en voor mij staan er de boeken die ik nog wil lezen voor Ogma.

Wat kocht je als laatste? Een hele stapel boeken uit de Verboden Boeken serie van de Volkskrant. Het liefst heb ik deze boeken, zoals Lolita, Brave New World en Henry en June, in de originele taal in de kast, maar voor 50 cent per boek kon ik ze écht niet laten staan.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Van de Koele Meren des Doods. Van mijn zestiende tot in mijn twintiger jaren heb ik het regelmatig geprobeerd, maar helaas is het nooit gelukt om tot het einde te komen. Misscheen moet ik het binnenkort nog eens proberen als dertiger. Wijsheid komt met de jaren enzo.

En wat herlees je elke keer weer? Alles van J.K. Rowling, Bag of Bones en The Stand van Stephen King, de historische romans van Ken Follett en natuurlijk de serie over Fitz van Robin Hobb. Een mooi boek herlezen voelt voor mij als thuiskomen.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. Binnenkort vertel ik op Ogma waarom.

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

7 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren