Pagina’s

Boekenkast met boeken en whisky en muziek

Kekke Kast: De boekenkast van René

Ik vind het altijd heerlijk om bij vrienden in hun boekenkast te neuzen. Het is meestal ook het eerste waar ik naartoe loop als ik bij mensen binnen kom. Daarom gaan we hier op Ogma online gluren, elke week een kijkje in iemand anders zijn boekenkast. Deze week mogen we bij René kijken:

 

Boekenkast met boeken en whisky en muziek

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? King staat bij King, maar verder heb ik eigenlijk geen systeem.

Wat kocht je als laatste? The Bazaar of Bad Dreams van Stephen King.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Ik kijk al anderhalf jaar tegen Clash of Kings aan. Ik vind de tv serie fantastisch, maar de boeken wat taai. Er zijn gewoon iets te veel verhaallijnen en personages voor het uurtje lezen voor het slapen gaan.

En wat herlees je elke keer weer? Harry Potter, Lord of the Ring en Joyland (weer Stephen King).

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? A Short History of Nearly Everything van Bill Bryson. Omdat Bryson het voor elkaar krijgt om alles wat we weten over natuurwetenschappen uit te leggen op een manier zodat zelfs mijn moeder het begrijpt.

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren