Pagina's

De good omens van Anita

Kekke Kast: De Good Omens van Anita

Ik vind het altijd heerlijk om bij vrienden in hun boekenkast te neuzen. Het is meestal ook het eerste waar ik naartoe loop als ik bij mensen binnen kom. Daarom gaan we hier op Ogma online gluren, elke week een kijkje in iemand anders zijn boekenkast. Deze week mogen we bij Anita kijken:

 

Boekenkast vol fantasy

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Nog niet. Mijn droom is wat meer ruimte (haha) en dan netjes op schrijver – serie – losse boeken – alfabetisch en de kinderboeken onderin.

Wat kocht je als laatste? Halo boeken als december cadeau voor mijn man.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? In de Ban van de Ring. Laatst verkocht na 20 jaar en 4 of 5 leespogingen verder. Hij staat er ook nog in het Engels. Wie weet lukt het me ooit….

En wat herlees je elke keer weer? Ik kan boeken net zo min twee keer lezen als dat ik films vaak kan zien. De enige waarbij het me gelukt is én die ik ook echt een tweede keer heb uitgelezen is Good Omens van Terry Pratchett.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Good Omens van Terry Pratchett!! Serieus, de eerst keer dat ik die las deed ik dat in het openbaar vervoer. Mijn medepassagiers hebben zich vast afgevraagd of ik geestverruimende middelen had gebruikt want ik zat te huilen van het lachen. Ik heb hem laatst ook in een bookswap naar mijn swap maatje gestuurd. Zij heeft hem ook goedgekeurd.

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

18 Comments

Geef een reactie

Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren