Pagina’s

Grote stapel boeken

Vijf boekige zaken die je van Ogma kunt verwachten

Toen ik een paar maanden geleden de blogkriebels kreeg had ik niet gedacht dat ik nu, een dag voor de opening van Ogma, met klamme handjes op de bank zou zitten. Want stel nou dat iedereen het maar prut vindt, dat boekengedoe? Ik heb ook best wel hoge verwachtingen geschept, kan ik dat wel waarmaken? En élke dag een artikel, dat is wel bijzonder ambitieus! Lezen als werk in plaats van ter ontspanning, kan ik er dan nog wel van genieten? Maar weet je wat nu het leuke is? Ik heb sinds ik de knoop door heb gehakt elke dag alleen nog maar plezier gehad van dat besluit. Zo is het op zich al fijn om weer een doel te hebben in je leven (klinkt dramatisch hè, maar ik zit momenteel zonder werk en een baan zoeken is wel een doel, maar tot op heden nog niet een enorm bevredigend project geweest), maar ik heb ook beter leren schrijven en fotograferen en leerde een topje van een WordPress ijsberg. Het aller- allerleukste is nog wel dat ik een aantal lieve mensen beter heb leren kennen, die mij ook nog eens bijna dagelijks vertellen dat zij óók zoveel plezier beleven aan het maken van dit blog. (en hier stellen zij zichzelf voor)

Een paar weken geleden stuitte ik op een artikel over dé blogtrends van 2016, ik weet niet meer precies waar en wanneer, maar het kwam er op neer dat hapklare, korte, overzichtelijke stukjes hip zijn, net zoals vlogs. Vlogs?!?!? Ik kan potdorie net mijn fotocamera een beetje stabiel vasthouden! En kort van stof, uhm, oeps….. Een lichtelijk panisch gevoel volgde, totdat ik mij bedacht dat dit hele blog juist draait om de anti trend. Wij zijn de vintage boeken goeroes, de mosterd na de maaltijd, de literaire spuit 11 en de middeleeuwse mutsen. The Old Man and the Sea is een boek van 112 pagina’s over een man die een visje gaat vangen (ok, vooruit, met iets meer diepgang dan alleen dat). Verre van kort en bondig en dat had het ook niet moeten zijn, want het is perfect zoals het. Wij zijn natuurlijk geen Hemingway, maar zag je het woord vintage al voorbijkomen? Stiekem zijn we super hip!

En een blog is natuurlijk geen blog zonder een lijstje, zo modern durven we nog wel te zijn, dus laten we Ogma maar goed beginnen! Hier een lijst met een aantal rubrieken en artikelen die je de komende tijd gaat vinden op deze site. Stiekem lekker een dag vóór de opening 😉

 

Ellis Peters Broeder Cadfael

1 Wel eens van De Cadfael meetlat gehoord? Nee natuurlijk niet, die heeft onze historische detective expert namelijk zelf bedacht.

Little Free Library

2 De geboorte van een Litte Free Library. Omdat onverwachts een mooi boek vinden in een Little Free Library toch wel erg dicht bij het ultieme geluksgevoel komt.

DIY gedoe

3 Wisten jullie dat ik kan knutselen? Ik ook niet! (en mijn moeder moet waarschijnlijk even gaan zitten na deze plechtige mededeling)

Don Quichotte

4 Ogma heeft een eigen illustrator die ook van lezen houdt. En dan krijg je ‘Beldragor does Books’

Grote stapel boeken

5 Boeken natuurlijk. Filosofische boeken, historische boeken, dystopisch, steam punk, een vleugje romantiek, klassiekers, stoere vrouwen, strips, oude boeken, detectives, enge verhalen en moord en doodslag.

Volg ons op social media en zegt het voort. En wat we ook leuk vinden zijn jullie verhalen, boekenkasten en projecten, dus mail ons: contact@ogma.nu

Hebben jullie er zin in?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

10 Comments

 • Nicole

  1 januari 2016 at 09:59

  Wat is de site mooi geworden. De illustraties zijn ook prachtig. Onderweg van parkeerplaats naar werk zit ook een little library. Deze trekt elke (werkdag) mijn aandacht maar zit in de voortuin van een woning en daarbij staat ook nog eens “voor de buurtbewoners”. Durf daardoor niet echt te gaan snuffelen. Maar leuk vind ik het wel.
  Lees zelf af en toe de oude romans van mijn oma. Zij was dol op streekromans en liet mij twee dozen boeken na. Jos van Manen Pieters en Gerda van Wageningen dat soort. Door werk en gezin schiet lezen er een beetje bij in maar het is een goed voornemen om meer te gaan lezen in 2016. Gewoon weer eens een boek in plaats van fanfiction van mijn favoriete series.
  Veel succes.

  Beantwoorden
 • Jolanda

  1 januari 2016 at 11:13

  Gefeliciteerd met je prachtige site!! Ik kan je nog niet vinden via bloglovin maar dat ligt vast aan mij. En nu ga ik snel verder lezen bij je artikelen.

  Beantwoorden
 • Silvia de Jong

  3 januari 2016 at 12:27

  Wat leuk en heerlijk een boekenblog. Altijd welkom en niks hip en trendy noodzakelijk. Gewoon “old school”lezen, boeken van vroeger en eventueel van nu. Ik heb in mijn voortuin in Zeist west een minibieb voor de “ruilhandel”van alles waar lettertjes op staan.
  Succes met het blog, ga zeker geregeld kijken.
  groet, Silvia.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren